Verslag NSWC 2017

Foto’s: Marinus Joris – Northseajuice

De Northsea Watermen Challenge 2017 zit erop. Na een prachtige zaterdag vol actie, afzien, gezelligheid en fantastische omstandigheden op Scheveningen is iedereen moe en voldaan. Voor de derde keer werd de challenge georganiseerd door Gezond aan Zee Outdoor met een mooie opkomst van 49 deelnemers!

Bij de categorie long was het een ware battle tussen watermannen Bastiaan Knoop en Rik op het Veld. Lag Rik na het zwemmen en peddelen nog voor, Bastiaan had de laatste adem en maakte alles goed met het hardlopen. Hij wist voor de tweede keer de NSWC te winnen met een zeer hoog niveau!

De twee watervrouwen Lotte Spaargaren en Hanne Keizer vochten het tegen elkaar uit bij de long. De strijd werd beslist in het voordeel van Lotte. Lotte had een paar weken terug een etappe gepeddeld tijdens de Elfstendetocht op een proneboard, ruim 11 uur peddelen… Veel respect voor haar dus!!

Bij de sprinters ging Daan Meily met een ruime voorsprong naar de winst en was het nieuwkomer Annelinde Horsman die verassend won voor local Maartje de Sonnaville die voor de derde keer meedeed met de NSWC.

Tenslotte was er na de sprint en long divisie een teamchallenge. Team The Shore wist voor de derde keer op rij te winnen. Was het eerste jaar Robin Kersbergen, Yannick de Jager en Sander Dikken die de prijs meenamen en vorig jaar Hans v/d Broek, Sander Dikken en Bart Haveman. Nu was het team van The Shore afgevaardigd met twee watervrouwen Selma Ubels en Susanne Dikken en routiner Sander Dikken. Dit team wist het Westlandse Team Hof te verslaan. Een knappe prestatie.

Na afloop was er tijd voor een gezellig bakkie en pancake bij The Shore. En kon iedereen nagenieten tijdens het Scheveningen Surf Festival. In 2018 zijn we terug met de vierde editie.

Gezond aan Zee Outdoor bedankt alle deelnemers, The Shore ScheveningenZier Running, de hardloop- en wandelspeciaalzaakSalt MagazineKNRM Lifeguard en I love the seaside.

Specale dank gaat uit naar de vrijwilligers die hielpen Rik UiterwijkInge de Zeeuw en Mandy Van Der Ende.

 

Uitslag Northsea Watermen Challenge 2017

Teamchallenge:
1. Team The Shore Scheveningen (Sander DikkenSusanne Dikken en Selma Ubels) – 01:01:08
2. Team Hof (o.a.John van den EndenRobbertjan Groeneweg) – 01:02:08
3. Team KNRM Lifeguards Wassenaar – 01:03:33

Sprint:
Mannen
1. Daan Meily – 33:45
2. Sotiros Bouchlas – 35:23
3. Erik Orie – 39:18

Vrouwen
1. Annelinde Horsman – 37:36
2. Maartje De Sonnaville – 39:28
3. Bella van Wingerden – 39:50

Long:
Mannen
1. Bastiaan de Knoop – 56:31
2. Rik Op Het Veld – 57:41
3. Symen de Jong – 59:27

Vrouwen
1. Lotte Spaargaren – 01:10:00
2. Hanne Keijzer – 01:18:03

Geraleteerde posts

Uitgelicht: Maarten Hermans

Een van de sprekers tijdens ‘Waterverhalen’ is kajakker en ex prof Maarten Hermans. Maak kennis met Maarten via de interessante podcast hieronder. Waterverhalen is een

Gezond aan Zee Outdoor 2.0

Gezond aan Zee Outdoor bestaat sinds 2015. Al jaren geven wij met veel plezier onze trainingen en andere activiteiten aan zeer enthousiaste liefhebbers voor water,