Natural Movement

Natural Movement, een term die steeds vaker genoemd wordt, maar wat is het nu precies? Het staat eigenlijk voor bewegingen waar het menselijk van nature toe in staat is. Veel van deze bewegingen konden we als kind redelijk vanzelf, maar behoren tegenwoordig niet altijd meer tot onze basis skills. Dit is puur en alleen omdat we veel van deze bewegingen niet zijn blijven doen terwijl we opgroeiden. Maar natuurlijk zijn deze bewegingen weer te leren en ook terug te brengen in ons bewegingspatroon.

De bewegingen zijn onderverdeeld in de volgende onderdelen: kruipen, balanceren, springen, klimmen, gooien, vangen, tillen, dragen en lopen. Elk onderdeel kent vele variaties maar de effectiviteit en efficiëntie van de beweging vormen altijd de basis.

Tijdens het GAZO weekend 2017 zal onze trainer Joost Bakker je meenemen om enkele van deze bewegingsvormen weer terug naar de basis te brengen en vanuit daar te werken aan een effectieve en efficiënte manier van bewegen.

Meer info over het weekend, ga naar gezondaanzeeoutdoor.nl toe.

Geraleteerde posts

over vaaren

Thema water awareness bij Vaaren

In mei en juni heeft Vaaren een thema in het leven geroepen. Het thema is water awareness. Water awareness is bedoeld om mensen bewuster te maken

Info NSWC 2021

Hierbij de informatie voor de NSWC die gehouden wordt op zaterdag 18 september 2021. Klik op Deelnemersinfo voor een link naar een pdf. NSWC is supported by

Foto’s NSWC 2016

Zie foto’s van de tweede editie van de Northsea Watermen Challenge 2016 met dank aan fotograaf Marinus Joris.