Natural Movement

Natural Movement, een term die steeds vaker genoemd wordt, maar wat is het nu precies? Het staat eigenlijk voor bewegingen waar het menselijk van nature toe in staat is. Veel van deze bewegingen konden we als kind redelijk vanzelf, maar behoren tegenwoordig niet altijd meer tot onze basis skills. Dit is puur en alleen omdat we veel van deze bewegingen niet zijn blijven doen terwijl we opgroeiden. Maar natuurlijk zijn deze bewegingen weer te leren en ook terug te brengen in ons bewegingspatroon.

De bewegingen zijn onderverdeeld in de volgende onderdelen: kruipen, balanceren, springen, klimmen, gooien, vangen, tillen, dragen en lopen. Elk onderdeel kent vele variaties maar de effectiviteit en efficiëntie van de beweging vormen altijd de basis.

Tijdens het GAZO weekend 2017 zal onze trainer Joost Bakker je meenemen om enkele van deze bewegingsvormen weer terug naar de basis te brengen en vanuit daar te werken aan een effectieve en efficiënte manier van bewegen.

Meer info over het weekend, ga naar gezondaanzeeoutdoor.nl toe.

Geraleteerde posts

Waterverhalen

Waterverhalen, onze Water Awareness thema avond waarin we mensen willen inspireren tot verhoogd bewustzijn rondom water. Op verschillende vlakken en door middel van het delen