(Water) Trainingen

Onze trainingen zijn gerangschikt in drie categorieën: 

Level 1 Flow – Level 2 Waterfit – Level 3 Watermen/women

Iedere training heeft zijn eigen kenmerken en niveau. Hieronder worden de aangeboden trainingen toegelicht.

We trainen in alle seizoenen door!

LEVEL 1 FLOW

Outdoor flow

Laad op, focus en flow!

Je loopt heel bewust over een onverhard pad. Het bos voelt fris, het geluid van de wind brengt je tot rust. Je lijf ontspant en je merkt dit op. Je weet dat dit thuiskomen is voor je.

Wil je rust in je hoofd? Of ervaren hoe krachtig ademhalingstechnieken zijn? Of simpelweg bewust de natuur ervaren zoals die is?

Outdoor flow is onze lichtste training. De training is voor iedereen die connectie wil ervaren met zichzelf en de natuur. De training vindt 1 keer per week plaats op de donderdagochtend.

Bij deze sessie doe je yoga, subtiel ademwerk, mobiliteit oefeningen en vooral veel tijd in de natuur met als doel uit je hoofd en in je lichaam te komen door te bewegen en buiten te zijn.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

Locatie: Westduinpark (meetingpoint kruising Duivelandsestraat en Pluvierstraat Scheveningen)

Tijdstip: iedere donderdag van 11 – 12u

Trainer: Ruurd Mosterd

Benodigdheden: makkelijk zittende kleding gekleed op de elementen en een yogamatje

Water flow

Laad op, focus en flow!

Het geluid van de zee brengt je tot kalmte. Het zand voelt koud van de nacht. Je ademt rustig door je neus. Dit is jouw moment, even verder helemaal niks dan de zee ervaren.

Wil je wat meer rust in je hoofd ervaren? Op een laagdrempelige manier comfortabel worden met de zee? Of simpelweg bewust de zee ervaren zonder te presteren? Dan is onze Water Flow training geschikt voor jou.

Water flow is onze lichtste training. De training is voor iedereen die connectie wil ervaren met zichzelf en de zee. De training gaat over buitenspelen, aandacht hebben voor het moment en verbinding hebben.

Bij deze sessie doe je yoga, subtiel ademwerk, mobiliteit oefeningen, surfen, zwemmen en vooral veel tijd in de zee met als doel uit je hoofd en in je lichaam te komen door te bewegen.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

Locatie: Het Puntje 

Tijdstip: vanaf maart 2023

Trainers: Nadine v/d Dool, Marcello Verkerk en Niek v/d Bergh

Benodigdheden: wetsuit en een sofftop (materiaal is incl.)

LEVEL 2 WATER FIT

Water Fit (ook in de wintermaanden!)

Een echte bootcamp in de Noordzee!

Hoe ziet een Water Fit training eruit? Sluit je ogen en stel je voor: het is een stralende woensdagmorgen in het voorjaar. De zon laat zich nog even zien, het is een half metertje clean op de Noord. Na een warming-up met de groep peddel je door de branding. De zee wast je hoofd leeg, je bent ontspannen en je focust je alleen op de golven.

Wil je op een laagdrempelige manier werken aan je waterfitheid? Wil je lekker samen trainen met een groep enthousiaste waterliefhebbers?

Water Fit is een volledige groepsworkout in het water. Spelenderwijs word je fitter in het water. We besteden aandacht aan technieken die van pas komen bij zwemmen, surfen, bodysurfen en pronen/peddelen, maar we doen ook oefeningen op het strand. Alle oefeningen en drills voer je op eigen tempo uit. We hebben oog voor jouw comfortzone, maar tegelijkertijd dagen we je uit om hieruit te stappen.

Je leert de zee te lezen en je hier veilig te voelen. Deze training is geschikt voor zwemmers, surfers, kitesurfers, windsurfers of andere waterliefhebbers die graag technisch willen verbeteren en zich comfortabel willen voelen in de zee. 

Bekijk hier het rooster en boek jouw les

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers die passie hebben voor de natuur en gezondheid.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de zee en gezondheid.

Locatie:  Verzamelen op de locatie van The Shore 

Tijdstip: iedere woensdag vanaf The Shore 09 – 10u en zondag vanaf The Shore 09 – 10u

Trainers: Ruurd Mosterd, Anne de Jong en Jason Malan

Bijzonderheden: We trainen de hele winter door! Let op de The Shore is dicht in de wintermaanden. Alle watertrainingen zijn met eigen wetsuit en board (bij voorkeur softtop). Er zijn geen omkleed faciliteiten.

LEVEL 3 WATERMEN/WOMEN

Watermen/women

Hoe onze Watermen/women training eruit? Sluit je ogen en stel je eens voor: de zee is spiegelglad. Het is een mooie zomeravond. Je zwemt van het havenhoofd tot aan de eerste strekdam. Je voelt het water langs je heen glijden, je komt volledig in de flow van je beweging. Op de terugweg ren je hard over strand, volledig buiten adem kom je weer aan bij het havenhoofd. Je bent voldaan.

Deze training is onze high performance training; een uitdagende, avontuurlijke workout in de buitenlucht waarbij we werken aan jouw mentale en fysieke fitheid. De training is geschikt voor de gevorderde surfers, zwemmers, kiters of andere watersporters die meer uitdaging zoeken. 

We focussen ons vooral op lange afstanden zwemmen en peddelen maar we doen ook oefeningen op het strand. Het is belangrijk dat je je al enigszins comfortabel voelt in de Noordzee en haar wisselende omstandigheden. Ben je bijvoorbeeld een surfleraar maar wil je technisch beter leren surfen? Of een surfer die zich wil voorbereiden op je volgende trip naar het buitenland? Wil je werken aan je zwemvaardigheid over langere afstand? Hou je van flinke uitdagingen? Ben je comfortabel in de zee en heb je behoefte een intense workout? Dan is deze training geschikt voor jou. 

Bij deze intensieve training ontdek je je grenzen en verleg je deze op het gebied van zwemmen, peddelen en bodysurfen. Ook wordt er aandacht besteed aan life saving skills. Alle oefeningen en drills zijn op flinke tot hoge intensiteit, en in uitdagende omstandigheden. Het doel: sterker en gecoördineerde bewegen en mentaal weerbaarder worden.

Bekijk hier het rooster en boek jouw les

De training vindt in alle seizoenen een aantal keer per week plaats. Het programma is iedere keer anders, de zee en het weer bepalen de oefeningen.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de zee en gezondheid.

Locatie: De plek van The Shore

Tijdstip: iedere zaterdag 10 – 11u (Locatie The Shore)

Trainer: Anne de Jong 

Bijzonderheden: We trainen de hele winter door! Let op de The Shore is dicht in de wintermaanden. Alle watertrainingen zijn met eigen wetsuit en board (bij voorkeur softtop). Er zijn geen omkleed faciliteiten.