(Water) Trainingen

Onze trainingen zijn gerangschikt in drie categorieën: 

Flow – Waterfit – Watermen/women

Iedere training heeft zijn eigen kenmerken en niveau. Hieronder worden de aangeboden trainingen toegelicht.

FLOW

Outdoor flow

Je loopt heel bewust over een onverhard pad. Het bos voelt fris, het geluid van de wind brengt je tot rust. Je lijf ontspant en je merkt dit op. Je weet dat dit thuiskomen is voor je.

Wil je rust in je hoofd? Of ervaren hoe krachtig ademhalingstechnieken zijn? Of simpelweg bewust de natuur ervaren zoals die is?

Outdoor flow is onze ‘aarde’ training. De training is voor iedereen die connectie wil ervaren met zichzelf en de natuur. De training vindt 1 keer per week plaats op de donderdagochtend.

Bij deze sessie doe je yoga, subtiel ademwerk, mobiliteit oefeningen en vooral veel tijd in de natuur met als doel uit je hoofd en in je lichaam te komen door te bewegen en buiten te zijn.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

Locatie: Westduinpark (meetingpoint kruising Duivelandsestraat en Pluvierstraat Scheveningen)

Tijdstip: iedere donderdag van 11 – 12u

Trainer: Ruurd Mosterd

Benodigdheden: makkelijk zittende kleding gekleed op de elementen en een yogamatje

Water flow

Het geluid van de zee brengt je tot kalmte. Het zand voelt koud van de nacht. Je ademt rustig door je neus. Dit is jouw moment, even verder helemaal niks dan de zee ervaren.

Wil je wat meer rust in je hoofd ervaren? Op een laagdrempelige manier comfortabel worden met de zee? Of simpelweg bewust de zee ervaren zonder te presteren?

Water flow is onze ‘aarde’ training. De training is voor iedereen die connectie wil ervaren met zichzelf en de zee. De training gaat over buitenspelen, aandacht hebben voor het moment en verbinding hebben.

Bij deze sessie doe je yoga, subtiel ademwerk, mobiliteit oefeningen, surfen, zwemmen en vooral veel tijd in de zee met als doel uit je hoofd en in je lichaam te komen door te bewegen.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

Locatie: Het Puntje 

Tijdstip: iedere zaterdag van 09 – 10u

Trainers: Marcello Verkerk en Niek v/d Bergh

Benodigdheden: wetsuit en een sofftop (materiaal is incl.)

Waterfit

Water Fit

Het is een stralende woensdagmorgen in het voorjaar. De zon laat zich nog even zien, het is een half metertje clean op de Noord. Na een warming up met de groep peddel je door de branding. De zee wast je hoofd leeg, er is ontspanning en de focus is alleen op de golven.

Wil je op een laagdrempelige manier werken aan je waterfitheid? Ben je op zoek om lekker samen te trainen met een groep enthousiaste waterliefhebbers?

Waterfit is onze basic training voor iedereen die lekker met fun water fit wilt worden. De training is voor zwemmers, surfers, kiters, windsurfers en andere waterstokelingen. De training vindt een aantal keer per week plaats in alle seizoenen. De training is altijd anders, de zee en het weer bepalen grotendeels het programma.

Tijdens waterfit leer je beter zwemmen, peddelen, surfen en bodysurfen. Alle oefeningen en drills voer je op eigen tempo uit. Dit betekent binnen jouw comfortzone en je wordt ook uitgedaagd om er net buiten te gaan.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de zee en gezondheid.

Locatie: Het Puntje (vanaf april, alleen de weekenden) en The Shore

Tijdstip: iedere woensdag vanaf The Shore 09 – 10u en zondag vanaf Het Puntje 09 – 10u

Trainers: Ruurd Mosterd, Anne de Jong, Marcello Verkerk of Pascal Hagemeijer

Bijzonderheden: een wetsuit is voor 5 euro te huur bij The Shore. Let op, bij Het Puntje zijn geen westsuite te huur. 

Watermen/women

Watermen/women

De zee is spiegelglad. Een mooie zomeravond. Je zwemt van het havenhoofd tot aan de eerste strekdam. Je voelt het water langs je glijden, je komt volledig in flow met de beweging. Op de terugweg ren je hard over strand, volledig buiten adem kom je weer aan bij het havenhoofd. Je bent voldaan.

Wil je werken aan je zwemvaardigheid over langere afstand? Hou je van flinke uitdagingen? Ben je comfortabel in de zee en heb je behoefte een intense work out?

De watermen/women training onze high performance training. De training is voor zwemmers, surfers, kiters en andere waterliefhebbers De training vindt een aantal keer per week plaats in alle seizoenen. De training is iedere keer anders, de zee en het weer bepalen in wezen de oefeningen.

Bij deze intense training ontdek je je grenzen en verleg je deze op het gebied van zwemmen, peddelen en bodysurfen. Ook wordt er aandacht besteed aan lifesavingskills. Alle oefeningen en drills zijn op flinke tot hoge intensiteit in uitdagende omstandigheden met als doel sterker, gecoördineerde bewegen en mentaal weerbaarder worden.

Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de zee en gezondheid.

Locatie: Het Puntje (vanaf april) en The Shore

Tijdstip: iedere zaterdag 10 – 11u (Het Puntje) en iedere maandag 20 -21u (The Shore)

Trainer: Anne de Jong of Niek v/d Bergh

Bijzonderheden: wetsuit is voor 5 euro te huur bij The Shore. Let op, bij Het Puntje zijn geen wetsuits te huur.