Water Trainingen

Onze trainingen zijn onderverdeeld in drie categorieën, elk met hun eigen niveau en kenmerken: 

Level 1 – Water Flow:

Water Flow is geschikt voor beginnende en gevorderde watermensen en richt zich op het vertragen in zee, het hier en nu ervaren. Lekker flowen om jezelf te boosten!

Level 1 – Blue Mind Tribe:

Een training over leren van de zee, surfen en meer voor mensen die willen werken aan zelfvertrouwen en belastbaarheid.

Level 2 – Waterfit: 

Waterfit is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met watersporten en zich willen concentreren op het verbeteren van hun conditie en kracht. Bewegen en spelen!

Level 2 – 3 – Buitenzwemclub

Een wekelijkse zwemtraining in de zomermaanden in de binnenhaven van Scheveningen.

Level 3 – NSWC training:
Deze training is ontworpen voor ons event Northsea Water Challenge. Voor ervaren watersporters die op zoek zijn naar een uitdagende en intensieve workout op het water.  

Ongeacht het seizoen bieden we trainingen aan vanaf The Shore (Scheveningen).  We nodigen je uit om de categorie te kiezen die het beste bij jouw ervaring en doelen past.

LEVEL 1 -
WATER FLOW
BLUE MIND TRIBE

Water flow

Laad op, focus en flow!

Water flow is één van onze lichtste training en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een speelse en verfrissende ervaring in de zee.

Tijdens de training leer je ademhalingstechnieken, mobiliteitsoefeningen en doe je yoga op het strand. Daarbij ga je ook zwemmen, surfen en buitenspelen. Het doel van deze training is om uit je hoofd te komen en verbinding te maken met je lichaam door te bewegen en te genieten van de omgeving.

De Water Flow-training is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde surfers. We verwelkomen iedereen met minimaal een surfles of een beetje surfervaring.

Locatie: 
Verzamelen bij The Shore Scheveningen (Strand Noord 2a, Den Haag) 

Tijdstip: iedere maandagavond om 19 uur bij The Shore. 

Trainers: Nadine van den Dool en Hanna van Gerven.

Benodigdheden: Een eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen. Deze training is ook boekbaar via Onefit. Er zijn omkleedfaciliteiten.


Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

Blue Mind Tribe

Leren in zee, surfen en zelfvertrouwen!

Vind je surflessen en watertrainingen vaak te hoogdrempelig? Wil je meer persoonlijke aandacht? 

Een training over leren van de zee, surfen en meer voor watermensen die willen werken aan zelfvertrouwen en belastbaarheid. 

– Coaching met een persoonlijke aanpak

– Laagdrempeligheid in zee met vertrouwen

– Gericht op spelend leren en ervaren

– Leren surfen, bodysurfen en spelen in zee

Blue mind staat symbool voor de ontspannen werking van water op het brein en lijf. De zee is een prachtige speeltuin en leeromgeving om te ontwikkelen als mens. 

Het doel is om op een veilige ontspannen en uitdagende manier om te leren gaan met jezelf. Je leert tools om te ontspannen en stapjes te zetten buiten jouw comfort zone om te kunnen ontwikkelen als surfer. En het belangrijkste, plezier maken!

Locatie: Verzamelen bij strandtent Boca Grandi (Strand Zuid 18, Kijkduin) 

Tijdstip: iedere dinsdagochtend van 10 tot 11:30 uur bij Boca Grandi. 

Trainers: Ruurd Mosterd en Carlien Janssen

Benodigdheden: Een eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen. Er zijn omkleedfaciliteiten. Goed te bereiken met het OV en prikkelarme omgeving.


Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

LEVEL 2 -
WATER FIT
BUITENZWEMCLUB

Water Fit

Een echte bootcamp in de Noordzee! 

Water Fit is een groepsworkout waarbij je spelenderwijs fit wordt in het water. In deze training wordt er aandacht besteed aan verschillende activiteiten zoals bodysurfen, surfen en peddelen. Daarnaast doe je allround work-outs met functionele oefeningen zowel in het water als op het strand. Het is laagdrempelig en er wordt veel ruimte gemaakt voor spel en plezier. De training is gericht op het ontwikkelen van een allround waterfitheid, zodat jij je zowel in als uit het water goed voelt.

We vinden het belangrijk dat jij je comfortabel voelt bij de oefeningen die we aanbieden. Daarom voer je alle drills en oefeningen op eigen tempo uit. Natuurlijk dagen we je uit om je grenzen te verleggen.

In de Water Fit-training leer je óók hoe je de zee kunt lezen en hoe je je veilig kunt voelen in het water. Dit maakt de training geschikt voor zwemmers, surfers, kitesurfers, windsurfers en alle andere waterliefhebbers.

Benieuwd naar ons rooster? Bekijk het hier en boek direct je les.

Locatie:  Verzamelen bij The Shore Scheveningen (Strand Noord 2a, Den Haag).

Tijdstip: iedere woensdagochtend van 9 tot 10 én zondagochtend van 9 tot 10. 

Trainers: Ruurd Mosterd, Marcello Verkerk, Anne de Jong en Jason Malan.

Benodigdheden: Een eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen. Deze training is ook boekbaar via Onefit. Er zijn omkleedfaciliteiten. 

* Let op tussen nov 2023 en maart 2024 is de training met eigen materiaal (board en wetsuit), er zijn geen omkleed faciliteiten.


Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben passie voor de natuur en gezondheid. Bij Vaaren ben je dus in goede handen.

Buitenzwemclub

Verbeter je zwemskills in de binnenhaven van Scheveningen!

Wekelijks zwemmen in de zomermaanden bij Vaaren in open water onder begeleiding van een professionele zwemtrainer. 

Welkom bij onze buitenzwemclub! Iedere woensdagavond zwem je anderhalf uur in open water met een enthousiaste club watermensen. Je leert tijdens de training jouw zwemtechniek verbeteren. De focus ligt op de borstcrawl techniek. Verbeter je ademhaling, zwemconditie en zwemtechniek. 

De training is voor open water zwemmer, surfers, kiters en andere watermensen die hun zwemvaardigheid naar een nieuw level willen brengen. 

Benieuwd naar ons rooster? Bekijk het hier en boek direct je les. 

Let op voor deze training gelden andere tarieven dan de reguliere watertrainingen. De training is 1,5 uur in plaats van het gebruikelijke uur. Je kunt los boeken of een 5 rittenkaart kopen. 

Locatie:  Verzamelen bij The Shore Scheveningen (Strand Noord 2a, Den Haag).

Tijdstip: iedere woensdagavond van 20 tot 21:30 U. 

Trainers: Nienke de Vries of Joey den Beer.

Vereiste: Minimaal een zwemdiploma A en 200 meter borstcrawl kunnen zwemmen.

Benodigdheden: Een eigen wetsuit of zwempak, handdoek en zwembril. Wetsuit kan je huren voor €5,-. Er zijn omkleedfaciliteiten. 


Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben passie voor de natuur en gezondheid. Bij Vaaren ben je dus in goede handen

LEVEL 3 - NSWC Training

NSWC Training

Onze NSWC training is een intensieve, uitdagende en avontuurlijke training in de buitenlucht waarbij we ons richten op jouw mentale en fysieke fitheid. Deze training is ontworpen voor de Northsea Water Challenge. Dit jaar organiseert Vaaren deze challenge voor de 8e keer.

De training is geschikt voor gevorderde surfers, zwemmers, kiters en andere watersporters die op zoek zijn naar meer uitdaging en hun prestaties willen verbeteren. Of je nu wel of niet deelneemt aan de NSWC.

In deze training ligt de nadruk op lange afstanden zwemmen en peddelen, maar we doen ook oefeningen op het strand. Het is belangrijk dat je al enige ervaring hebt met de wisselende omstandigheden van de Noordzee en je daar comfortabel bij voelt.

Tijdens deze intensieve workout worden je grenzen verlegd op het gebied van zwemmen, peddelen en bodysurfen. Ook besteden we aandacht aan life saving skills. De oefeningen en drills worden allemaal uitgevoerd op een flinke tot hoge intensiteit in uitdagende omstandigheden. Het doel is om sterker en coördinatiever te bewegen en mentaal weerbaarder te worden.

Wij willen jou helpen jezelf te verbeteren en je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Onze programma’s verschillen per keer, afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden. Zo zorgen we ervoor dat de training altijd uitdagend blijft en dat je blijft groeien.

Benieuwd naar ons rooster? Bekijk het hier en boek direct een les om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen!

Locatie: Verzamelen bij The Shore Scheveningen (Strand Noord 2a, Den Haag).

Tijdstip: woensdag 08 – 09u

Trainers: Ruurd Mosterd, Marcello Verkerk of Hanna van Gerven

Benodigdheden: Een eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen.  Er zijn omkleed faciliteiten.


Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben passie voor de natuur en gezondheid. Bij Vaaren ben je dus in goede handen.