Water Trainingen

Onze trainingen zijn onderverdeeld in drie categorieën, elk met hun eigen niveau en kenmerken: 

Level 1 – Water Flow:

Water Flow is geschikt voor beginners en richt zich op het aanleren van de basisprincipes van watersporten, zoals peddeltechnieken en stabiliteitstraining.

Level 2 – Waterfit: 
Waterfit is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met watersporten en zich willen concentreren op het verbeteren van hun conditie en kracht.

Level 3 – Watermen/women:
Deze training is ontworpen voor ervaren watersporters die op zoek zijn naar een uitdagende en intensieve workout op het water.


Ongeacht het seizoen bieden we trainingen aan vanaf The Shore (Scheveningen).  We nodigen je uit om de categorie te kiezen die het beste bij jouw ervaring en doelen past.

LEVEL 1 - WATER FLOW

Water flow

Laad op, focus en flow!

Vanaf oktober is er geen watermen/women worktout. Deze training is terug vanaf het voorjaar 2024.

Water flow is één van onze lichtste training en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een speelse en verfrissende ervaring in de zee.

Tijdens de training leer je ademhalingstechnieken, mobiliteitsoefeningen en doe je yoga op het strand. Daarbij ga je ook zwemmen, surfen en buitenspelen. Het doel van deze training is om uit je hoofd te komen en verbinding te maken met je lichaam door te bewegen en te genieten van de omgeving.

De Water Flow-training is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde surfers. We verwelkomen iedereen met minimaal een surfles of een beetje surfervaring.

Locatie:
Strandtent Boca Grandi (Strandafslag 3A, Kijkduin) 

Tijdstip: DEZE TRAINING IS TERUG VANAF VOORJAAR 2024, iedere zaterdagochtend om 9 uur bij The Shore. 

Trainers: Nadine van den Dool en Hanna van Gerven.

Benodigdheden: Je eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen. Deze training is ook boekbaar via Onefit. Er zijn omkleedfaciliteiten.


Vaaren werkt met gediplomeerde trainers met passie voor de natuur en gezondheid.

LEVEL 2 - WATER FIT

Water Fit

Een echte bootcamp in de Noordzee! De training gaat de hele winter door!

Water Fit is een groepsworkout waarbij je spelenderwijs fit wordt in het water. In deze training wordt er aandacht besteed aan verschillende activiteiten zoals bodysurfen, surfen en peddelen. Daarnaast doe je allround work-outs met functionele oefeningen zowel in het water als op het strand. Het is laagdrempelig en er wordt veel ruimte gemaakt voor spel en plezier. De training is gericht op het ontwikkelen van een allround waterfitheid, zodat jij je zowel in als uit het water goed voelt.

We vinden het belangrijk dat jij je comfortabel voelt bij de oefeningen die we aanbieden. Daarom voer je alle drills en oefeningen op eigen tempo uit. Natuurlijk dagen we je uit om je grenzen te verleggen.

In de Water Fit-training leer je óók hoe je de zee kunt lezen en hoe je je veilig kunt voelen in het water. Dit maakt de training geschikt voor zwemmers, surfers, kitesurfers, windsurfers en alle andere waterliefhebbers.

Benieuwd naar ons rooster? Bekijk het hier en boek direct je les.

Locatie:  Verzamelen bij The Shore Scheveningen (Strand Noord 2a, Den Haag) vanaf maart 2024 is The Shore er, momenteel  zijn er geen omkleed faciliteiten.

Tijdstip: iedere woensdagochtend van 9 tot 10 én zondagochtend van 9 tot 10. 

Trainers: Ruurd Mosterd, Marcello Verkerk, Anne de Jong en Jason Malan.

Benodigdheden: je eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen. Deze training is ook boekbaar via Onefit. Er zijn omkleedfaciliteiten. 

* Let op vanaf november 2023 is de training met eigen materiaal (board en wetsuit), er zijn geen omkleed faciliteiten.


Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben passie voor de natuur en gezondheid. Bij Vaaren ben je dus in goede handen.

LEVEL 3 - WATER(WO)MEN WORKOUT

Watermen/women workout

Vanaf oktober is er geen watermen/women worktout. Deze training is terug vanaf het voorjaar 2024.

Onze watermen/women workout is een intensieve, uitdagende en avontuurlijke training in de buitenlucht waarbij we ons richten op jouw mentale en fysieke fitheid. Deze training is geschikt voor gevorderde surfers, zwemmers, kiters en andere watersporters die op zoek zijn naar meer uitdaging en hun prestaties willen verbeteren.

In deze training ligt de nadruk op lange afstanden zwemmen en peddelen, maar we doen ook oefeningen op het strand. Het is belangrijk dat je al enige ervaring hebt met de wisselende omstandigheden van de Noordzee en je daar comfortabel bij voelt.

Tijdens deze intensieve workout worden je grenzen verlegd op het gebied van zwemmen, peddelen en bodysurfen. Ook besteden we aandacht aan life saving skills. De oefeningen en drills worden allemaal uitgevoerd op een flinke tot hoge intensiteit in uitdagende omstandigheden. Het doel is om sterker en coördinatiever te bewegen en mentaal weerbaarder te worden.

Wij willen jou helpen jezelf te verbeteren en je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Onze programma’s verschillen per keer, afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden. Zo zorgen we ervoor dat de training altijd uitdagend blijft en dat je blijft groeien. De training vindt het hele jaar door en meerdere keren per week plaats. Er is dus altijd een geschikte moment om mee te doen.

De training vindt in alle seizoenen een aantal keer per week plaats. Het programma is iedere keer anders, waarbij de zee en het weer de oefeningen bepalen.

Benieuwd naar ons rooster? Bekijk het hier en boek direct een les om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen!

Locatie: Verzamelen bij The Shore Scheveningen (Strand Noord 2a, Den Haag), vanaf maart 2024 is The Shore er, momenteel  zijn er geen omkleed faciliteiten.

Tijdstip: DEZE TRAINING IS TERUG VANAF VOORJAAR 2024, iedere zaterdagochtend van 10 tot 11.

Trainers: Nadine van den Dool en Hanna van Gerven.

Benodigdheden: je eigen wetsuit. Wetsuit, cap, schoenen en handschoenen kan je huren voor €5,-. Een surfboard zit bij de training inbegrepen. Deze training is ook boekbaar via Onefit. Er zijn omkleedfaciliteiten.


Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben passie voor de natuur en gezondheid. Bij Vaaren ben je dus in goede handen.