Vaaren in Mimizan

Deze week zijn Vaaren coaches Ruurd en Niek in Mimizan (Frankrijk) om te begeleiden bij een kampweek van een Haagse middelbare school. Zestig pubers zijn neergestreken in de bossen van Mimizan om te surfen, survival skills te doen, te kanoën, te suppen en nog veel meer.

Niek begeleidt de surflessen met twee andere surf instructeurs. De surf is de hele week erg goed, dus de kids kunnen helemaal los. En wij ook! 🙂 We spelen dagelijks buiten in de zee en in het bos.

Ruurd heeft begin van de week een ‘stresstest’ gedaan met de groep. Alle pubers kregen te horen aan de hand van een persoonlijk verhaal over stress. Wat doet stress? Wat kan het effect zijn van langdurige stress ? Waarom kan het blootstellen van kortdurende stress (bijv door kou, trainen etc) gezond zijn?  En hoe kun je in flow raken?

Na het verhaal werd de groep blootgesteld aan vormen van stress in speelse oefeningen om hier bewust van te worden en te ervaren. De kids gingen ervoor, sommige onderdelen waren best uitdagend zoals het stappen in een bak met ijs met blote voeten. Of een ballon opblazen tot die klapt. Best stressvol!

Een vast onderdeel in het programma is een ochtendroutine. In de routine leren de kids het lijf op een chille manier ervaren dmv mobiliteitsoefeningen en aandachtsoefeningen. In het leven gaat het om overleven, geleefd worden of vol leven. Een routine kan je bewust maken hoe je je voelt in je lijf. Een check om de dagen te beginnen en goede energie op te wekken.

Dagelijks neemt Ruurd groepjes mee het bos in om te leren over overlevingskills. Er is een bepaalde mindset nodig om te leren overleven in de natuur. Je hebt doorzettingsvermogen, kennis, skills, creativiteit en flexibiliteit nodig. Skills die nodig zijn om je staande te houden in het echte leven.

shelter bouwen

Door middel van de ervaringen in de natuur hoopt Vaaren kids op een speelse no nonsense manier bewust te maken van zichzelf en om op een respectvolle manier om te gaan met moederaarde. Er zijn zoveel toffe dingen te leren in de natuur! En het bosbaden (en term die komt uit Japan) maakt je chill en geeft je immuunsysteem een goede boost.

Geraleteerde posts

Workshop Vuur maken & outdoor cooking

Vuur maken, outdoor cooking en gezelligheid in de buitenlucht. Wie is daar nou niet voor te porren? ⁠⁠Buitenmannen Marcello Verkerk en Ruurd Mosterd bundelen hun