Winterkamperen met coach Marcello

winterkamperen, outdoorweekend, vaaren

Wat betekent winterkamperen voor mij?

Wat betekent winterkamperen voor mij? Stiekem vind ik kamperen in de winter het leukst. ‘s Avonds jezelf warm houden met een kampvuur en ‘s ochtends de kou op je wangen voelen, heerlijk! 

Soms wat afzien, maar misschien is dat wat het zo leuk maakt. We zijn tegenwoordig als mensen zo gewend aan comfort; een goed geïsoleerd huis, de radiator die aanklikt voor je je bed uit bent, zelfs als het regent kun je er voor zorgen dat iemand op de fiets eten komt brengen. Winterkamperen haalt een stukje oer naar boven, iets wat bij ons allemaal nog ergens zit. Zelfs ver voordat het écht koud of gevaarlijk wordt, gaat je overlevingsinstinct al werken. Hoe creëer ik beschutting tegen de elementen? Hoe zorg ik ervoor dat ik het warm krijg? Je respecteert de nacht en waardeert de ochtendzon des te meer.

Natuurlijk hoeft het niet altijd afzien te zijn, ooit was dit voor ons de normaalste gang van zaken. Iedere keer dat je je in de natuur waant leer je weer iets nieuws, het is een skill die je opbouwt. Vuur maken, shelter creëren, jagen & verzamelen zijn voor een lange tijd essentiële vaardigheden geweest voor ons mensen. Ik geloof erin dat het nog steeds hele waardevolle vaardigheden kunnen zijn. Uiteraard helpt een goede uitrusting ook, een warme slaapzak en stevige tent doet wonderen :).

Ga mee met ons outdoorweekend van 24 t/m 26 november 2023 op de Veluwe olv coaches Marcello Verkerk en Ruurd Mosterd. Of ga naar deze link om het weekend te boeken.

Tekst: Coach van Vaaren Marcello Verkerk

Foto: @teddylaurenn

Geraleteerde posts

Water

De mens is diep verbonden met water. We bestaan uit water, de planeet bestaat grotendeels uit water. We komen uit water in de buik van

Twee avonden Apnea Surf Survival Clinics

Vaaren organiseert in april twee avonden Apnea Surf Survival Clinics in zwembad De Blinkerd op Scheveningen. Onder leiding van waterman en fysio Sebastiaan Heitkamp wordt