Thema water awareness bij Vaaren

over vaaren

In mei en juni heeft Vaaren een thema in het leven geroepen. Het thema is water awareness. Water awareness is bedoeld om mensen bewuster te maken van de zee.

Wat is jouw verbinding met de zee? Wat weet je over de zee? Hoe ontstaat een golf of wat is een mui? Wat zijn technieken om kalmte te bewaren terwijl je in de zee bent?

Het team van Vaaren deelt graag de expertise en ervaringen over de zee. Dit doen we op zowel fysiek, technisch, tactisch en mentaal vlak. Ons team heeft jarenlang ervaring in de zee. We zijn waterratten, surfers, peddelaars, zwemmers, lifeguards, surfcoaches. We hebben veel geleerd over de zee van onze opleidingen, watertrainingen en vele sessies in de zee.

Daarnaast nodigen we in dit thema ook een aantal specialisten uit die vertellen over water awareness. Kayaker Maarten Hermans vertelt tijdens de inspiratieavond ‘Waterverhalen’ over shallow water black out. Fysiotherapeut Sebastiaan Heitkamp geeft een Surf Apnea clinic. En onze trainer Marcello Verkerk neemt je mee in de wereld van golfenergie, getijden en stromingen en hoe je daar als surfer en waterrat mee om kunt gaan.

Op het programma staat het volgende:

  • Het thema ‘water awareness’ komt terug in de reguliere watertrainingen. Er zal aandacht zijn voor water veiligheid, verbinding met de zee en lifeguard technieken.
  • Waterverhalen, een inspiratie avond op donderdag 19 mei 2022 bij The Shore (Scheveningen). NU TE BOEKEN!
  • Water Awareness Clinic olv trainer Marcello Verkerk (28 mei van 16 – 20u en 4 juni 2022 van 16 – 19u) – vanaf eind april te boeken
  • Surf Apnea Clinic olv fysiotherapeut Sebastiaan Heitkamp (wo 29 juni van 20 – 22u) – vanaf half mei te boeken

Kortom een tijd om kennis en ervaringen te delen met jullie. Wees welkom.

Geraleteerde posts

Outdoorweekend 2017

Wat een leven. Na een succesvolle Northsea Watermen Challenge was het weekend erop direct weer raak voor Gezond aan Zee Outdoor. Ons eerste outdoorweekend op de