Waterverhalen

Waterverhalen, onze Water Awareness thema avond waarin we mensen willen inspireren tot verhoogd bewustzijn rondom water. Op verschillende vlakken en door middel van het delen van bijzondere verhalen van watermensen. 

Oprichter van Vaaren Ruurd Mosterd is watermens vanaf jongs of aan. In zijn levensverhaal komt water als een rode draad terug in zowel positief en negatief opzicht. Vele lessen werden geleerd in de zee. Ruurd zegt over de zee: “De relatie met de zee is zoals een respectvolle relatie met een oude wijze vriend.”

Ex prof wildwater kajakker, watermens en spreker Maarten Hermans vertelt zijn verhaal over zijn bijna dood ervaring met shallow water blackout. Waarom moest er bij Maarten eerst iets ingrijpends gebeuren in zijn leven, voordat hij inzag dat het streven naar succes niet was waar het leven om draait. Ben je benieuwd naar zijn inspirerende verhaal?!

Fysiotherapeut en watermens Sebastiaan Heitkamp vertelt over een ademhalingstechniek die je kan helpen in het water. Surf Apnea genaamd. Deze techniek is o.a. bekend bij big wave surfers en freedivers om voor lange tijd de adem in te houden onder water.

Fysiotherapeut en watermens Guus Broekman vertelt over zijn zeiltrip in 2019. Guus zeilde met vrienden meer dan een jaar de wereld over en deed een ski recyclingsproject in Noorwegen. Hij neemt ons mee op zijn reis.

Info:

Wanneer: Donderdag 19 mei, 19:00 – 22:30

Kaarten: 16 euro p.p.

Locatie: The Shore Scheveningen

Programma:

19:00 – 19:30 Ruurd Mosterd: Mijn verbinding met de zee

19:30 – 21:00 Maarten Hermans: De lijn tussen het verleggen en overschrijden van grenzen

21:00 – 21:30 Pauze

21:30 – 22:00 Sebastiaan Heitkamp: Surf & ademhaling

22:00 – 22:30 Guus Broekman: Sterke verhalen van een zeezeiler

Koop HIER je kaartje

 

Tot dan!

 

 

 

 

Geraleteerde posts

Starten!!

We stoked dat we vanaf dinsdag 11 mei weer groepstrainingen kunnen aanbieden vanaf The Shore op Scheveningen. Ons lesprogramma staat vanaf aanstaande zondag online. Hou

Watermanschap

Foto: Wouter Hoogeveen In de Van Dale vind ik niks over ‘watermanschap’. In Nederland bestaat deze term niet. Interessant. Op wiki vind ik wel iets: