Het begin van de NSWC

LET OP: NIEUWE DATUM NSWC: ZONDAG 10 SEPTEMBER (zie uitleg onderaan)

Op zondag 10 september 2023 zal voor de zevende keer de NSWC zijn in samenwerking met The Shore. De North Sea Water(wo)men Challenge is kleinschalig event op ‘De Noord’ op Scheveningen waarbij deelnemers zwemmen, peddelen en hardlopen. Dit event stamt uit het jaar 2015, toentertijd georganiseerd door de oprichters van Gezond aan Zee Outdoor Joost, Michael en Ruurd.

Het idee ontstond bij de boys om een vet event te organiseren voor de watergemeenschap. De drie heren deden in die tijd naast fanatiek surfen aan tal van sporten: trailrunnen, zwemmen, boulderen, natural movement en mountainbiken. Buitenspelen was wat Gezond aan Zee Outdoor corebusiness was, en wat Vaaren heeft meegenomen in het ondernemerschap.

De NSWC is een event waar iedereen die van de zee houdt zich zou kunnen verbinden. Surfers, triatleten, zwemmers, kiters, windsurfers etc. Je kunt momenteel je plekje bemachtigen door hier te klikken, wil je meer informatie klik dan hier.

Vol trots kijkt Ruurd terug op die tijd in 2015: “Joost, Mike en ik waren zo stoked om vooral surfers een bredere beleving mee te geven. Het was de tijd van surfen, surfen en surfen. Surfers kunnen zichzelf soms blindstaren op de golven, een bepaald type plank of het najagen van alleen maar golven. De Noordzee biedt zoveel meer.  De NSWC is juist bedoeld om de surfer het begrip ‘waterman of watervrouw’ te laten ervaren in de Noordzee. Dat was en is nog steeds de essentie.”

Hieronder beelden van de NSWC door de jaren van fotografen Zoë Kerkhof en Marinus Joris. Het blijft speciaal voor Ruurd om onder Vaaren met de crew door te gaan met de NSWC. Een manier om Joost en Sander te eren, de jongens die zo verbonden waren met dit event.

Wees welkom om mee te doen, solo of een team. Of voor de support. Tot de 10e!

LET OP: NIEUWE DATUM NSWC: ZONDAG 10 SEPTEMBER 

Vaaren is genoodzaakt de NSWC te verplaatsen naar zondag 10 september wegens het niet toekennen van een vergunning op zondag 27 augustus door Gemeente Den Haag. 

De reden voor het niet toekennen van een vergunning is dat in de week van de 27 augustus het event ‘Live on the Beach’ wordt gebouwd. Vaaren had vooraf rekening gehouden in de planning met dit event. Alleen was er geen rekening gehouden met het feit dat er 1,5 week opbouwtijd voor uit was getrokken. De gemeente acht het niet verstandig dat de NSWC plaatsvindt tijdens de opbouw. 

Zondag 10 september is dus de nieuwe datum, schrijf in je agenda. 

Geraleteerde posts

Info NSWC 2021

Hierbij de informatie voor de NSWC die gehouden wordt op zaterdag 18 september 2021. Klik op Deelnemersinfo voor een link naar een pdf. NSWC is supported by

Jouw eigen pad bewandelen

Foto: Teddy Lauren Het lopen van jouw eigen pad is een kunstvorm. Dingen doen waar jij blij van wordt, waar het vuurtje begint op te

NIEUW! Water Flow!

Neem de tijd voor jezelf. Water Flow is onze nieuwe training bij Gezond aan Zee Outdoor. Iedere zaterdag 09u vanaf het Puntje olv trainer Marcello