Kou, actie en vertraging op de Veluwe

Afgelopen weekend organiseerde Vaaren onder leiding van buitencoaches Marcello Verkerk en Ruurd Mosterd het outdoorweekend. Een weekend vol avontuur voor een toffe club buitenmensen op de Veluwe. Bij ons gaat het om de natuur te ervaren, buitenspelen en flowen in het moment met elkaar. Wat is er mooiers om dit in de herfst te beleven op de Veluwe?!

Kamperen in de herfst is een bijzonder avontuur. Er is meer rust, de kou helpt je respect te tonen voor de elementen. En de warmte van het vuur zorgt na een flinke wandeling of fietstocht in de kou voor echte ontspanning. Tijdens het weekend leerden de deelnemers o.a. over vuur maken met een firesteel en omgaan met kaart en kompas. Ook werd er flink gewandeld, genoten van de herfstkleuren in het bos en reden de deelnemers een uitdagend mountainbike parcour.

Door de komst van de moderne technologie zijn bepaalde oer skills naar de achtergrond geraakt. Kunnen we ons nog oriënteren zonder mobiel? Weten we hoe we moeten overleven zonder een dak boven ons hoofd?

Buitencoach en oprichter van Vaaren Ruurd Mosterd vind het van groot belang om deze oer skills te leren. Hij zegt: “Door deze oer skills te leren, leer je de natuur herwaarderen. Je leert omgaan met discomfort. Het levert ons een mate van bevrediging op die komt door ergens moeite voor te doen.”

Naast alle actie was er ook tijd voor vertraging en rust. Gezellig samen eten bij het vuur, een ochtendroutine om bij jezelf in te checken en de tijd nemen voor een goed gesprek of je eigen ding.  Iedereen verliet het bos met een glimlach. Vaaren komt in 2024 terug met meer clinics en avonturen gericht op outdoorskills. Ben je er dan bij?!

Alle foto’s zijn gemaakt door Teddy Lauren.

Geraleteerde posts

KNRM

  Captain of Sales 2022 Support de KNRM! Vaaren doet vrijdag 17 november 2023 mee met Captain of Sales in Huis ter Duin. Een bijzonder

Rug Clinic

Wil je je rug sterker maken of laten buigen als een luipaard? Tijdens deze rug-clinic focussen we ons op kracht en flexibiliteit, voor (surf-) sporters