Een prachtige avond verhalen vertellen

Afgelopen donderdag 19 mei was de eerste editie van Waterverhalen bij onze vrienden van The Shore. In een chille setting deelde vier sprekers vanuit verschillende invalshoeken over water.

Ruim veertig mensen zaten aandachtig te luisteren in de knusse huiskamer setup bij The Shore. Oprichter van Vaaren Ruurd Mosterd deelde een persoonlijk verhaal over zijn connectie met de zee. Hij nam je mee naar zijn  jeugd, puberteit naar volwassenheid. Een reis van binnenwater naar de zee. Onderweg waren er angsten te overwinnen, waren er vele avonturen te beleven en kwam hij thuis bij zijn nieuwe familie. De waterfamilie.

Ex prof kajakker Maarten Hermans deelde zijn verhaal over zijn carrière als professioneel sporter en zijn bijna dood ervaring (shallow water black out). Hij wijdde uit over het belang om grenzen aan te voelen en te stellen. Dit is zo belangrijk en krachtig! En het grote belang om voorzichtig om te gaan met ademhalingstechnieken in combinatie met watertraining.

Na de pauze was het tijd voor een informatief en inspirerend verhaal van waterman en local Sebastiaan Heitkamp. Hij heeft veel ervaring en kennis over een ademhalingstechniek die gebruikt wordt door big wave surfers. Hoe deal je met angst als de surf aan is? Welke techniek kun je toepassen om uit je overlevingsmodus te stappen? Op woensdag 29 juni 2022 bij Vaaren  een clinic volgen olv Sebastiaan. Wees welkom. Ga naar 29 juni in het rooster van Vaaren voor meer info en te boeken.

De zon liet zich op een prachtige manier zien toen de avond viel. Zeeman Guus Broekman sloot op een humoristische en hilarische manier af met sterke verhalen over zijn belevenissen op zee. Hij zeilde ruimt 1,5 jaar de wereld rond met vrienden in een zeilboot.

Vaaren wil het publiek, The Shore en de sprekers bedanken voor een mooie bijzondere avond. Er komt een tweede ronde Waterhalen aan! Heb je een tof idee voor een mooi inspirerend informatief verhaal? Let us know, stuur een bericht naar info@vaaren.nl.

Foto: Suzanne van der Hoeven

 

Geraleteerde posts

Informatie High Five Bodysurf Classic

BODYSURF CLASSIC ZIT VOL! De tweede editie van de enige echte bodysurf funcontest komt eraan. De High Fives Bodysurf Classic zal dit jaar in een

Outdoorweekend 2019

Voor de tweede keer organiseren wij een outdoorweekend op de Veluwe. In het weekend van 5 – 7 april 2019 is het tijd voor gezelligheid,