Bijzondere week met de Hersenstichting en het Goois Lyceum

Deze week had buitencoach en oprichter van Vaaren Ruurd Mosterd drie bijzondere dagen achter elkaar. Voor de Hersenstichting mocht hij twee coachdagen verzorgen met collega coach Floor Muller voor De Class. In het fijne Westbroekpark bij Greens de dag verzorgden zij twee middagen voor een groep jong volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

De middagen voor de deelnemers ging over het thema ‘van overleven naar meer leven’. Floor en Ruurd deelden onze verhalen over dit thema. En de groep ook. De kracht van delen in een groep is erg groot. Op het tuinhuisje in de moestuin stond geschreven ‘kwetsbaarheid is kracht’. En zo was het. We sloten de dag af met dit filmpje. Zo mooi.

Afgelopen dinsdag mocht Ruurd in de Ardennen aan het Goois Lyceum (31 leerlingen van 5vwo) een workshop geven met het thema ‘Van stress naar flow’.

In deze workshop vertelde hij oa over mijn verhaal van het water, deelde ik over stress en flow momenten in mijn leven, deden we ademhalingstechnieken en koudetraining. En tot slot gingen we los in het bos; outdoor skills leren, shelters bouwen, vuur maken.

In de workshop neemt Ruurd de club mee hoe een mens op acute en/of chronische stress reageert. Het overlevingsmechanisme dat aan gaat en in die stand kan blijven staan. Interessante materie voor de moderne mens / puber met een telefoon en eventuele prestatiedruk vanuit huis, sport of school.

Wil je ook een clinic voor je bedrijf, school of club? Neem gerust contact met Vaaren op. Stuur een mail naar info@vaaren.nl.

Geraleteerde posts

Agenda april

Vaaren schiet in april uit de startblokken met een veelzijdig programma! Voor ieder wat wils! Buitenspelen, ademwerk, coaching of een combinatie. Check hieronder alle activiteiten.

Happy 2017

Gezond aan Zee Outdoor wenst iedereen een gezond en gelukkig 2017 toe!