Onze onlosmakelijke verbondenheid met water

Mijn hele leven voel ik een aantrekkingskracht tot water. Ik denk dat vele onder ons dit gevoel herkennen. Als je bedenkt dat de kwaliteit van water onlosmakelijk verbonden is met onze gezondheid en de planeet. Dan wil je toch niet liever dan gezond vitaal water!

Ik ben geen wetenschapper, maar ik ben wel nieuwsgierig van aard, experimenteel aangelegd en open voor nieuwe inzichten. Het voelt als een verantwoordelijkheid als waterman om informatie te delen die te weinig wordt gedeeld of waar weinig bewustzijn op zit. Of onderschat ik dit?

In dit stukje wil ik je inspireren om je blik op water is wat wijder open te zetten.  Ik deel in mijn zoektocht naar water een paar belangrijke aspecten die ik ben tegengekomen de afgelopen jaren.

Water heeft een ontspannend effect op ons systeem. Het Blue Mind principe. Water is niet alleen het simpele molecuul H2O, het is meer dan een paar atomen bij elkaar. Ons lijf bestaat grotendeels uit water, de planeet ook.

De waterkwaliteit heeft een direct effect op het lijf. In deze podcast van Nederlandse zakenman Dolf Zantinge met mijn grote inspiratiebron Paul Chek wordt er diep ingegaan op de helende werking van water, coherent water (interessant principe) en onze gezondheid.

En wat prachtig en fascinerend is…! Waterkristallen veranderen van vorm en reageren op de directe omgeving. Kristallen veranderen van vorm door water bloot te stellen aan een diversiteit van emoties, gedachtes, geluiden etc. Van prachtige patronen tot chaotische vormen… Zo heeft alles effect op elkaar. Zie hier een filmpje van het werk van Japans onderzoeker Emoto.

Water is voor mij een groot ding. Zuiver vitaal (bron)water wordt schaarser en schaarser. Zonder gezond water geen gezond leven op onze planeet. Een droom van mij is om een water conferentie te organiseren waar inspirende sprekers delen over de veelzijdigheid van water. Ben je er dan bij? Of heb je een inspirerende tip?

Ruurd Mosterd

Buitencoach, buitenspeler en oprichter Vaaren

Foto: Wouter Hoogeveen

Gerelateerde posts

Work in

Wil je werken aan je focus en ontspanning? Merk je in deze stress ervaart of onrustig bent? Of heb je tijd voor jezelf nodig? Doe

Bodysurfen bij GAZO

Intro In oktober 2019 organiseerde Gezond aan Zee Outdoor de Bodysurf Classic, een lokaal ‘wedstrijdje’ op Scheveningen. Het werd een classic avondje. Een twintig tal