Voor Bedrijven

Vaaren heeft speciaal voor bedrijven en scholen diverse programma’s ontwikkeld op het gebied van de natuur ervaren en het buitenspelen. Twee elementen die maar al te veel gemist worden in de huidige maatschappij.

Natuur

Bij Vaaren gaat over vertragen, opgaan in het moment, de zeelucht inademen, fit zijn en het strand schoon houden. 

De natuur kunnen ervaren is voor ons een rijkdom. Tijd om een stap te maken naar buiten. De natuur levert allemaal GRATIS heilzame voordelen op: Stressreductie, vitamine D, fitheid, ontspanning en blijdschap. 

Op het moment dat wij in de natuur zijn, erover leren, is er de natuurlijk beweging om er beter voor te gaan zorgen. En niet alleen voor de natuur, maar ook beter zorgen voor onszelf. 

Buitenspelen 

Een kind speelt, zo ontdekt het de wereld. Een volwassene is vaak vergeten te spelen, en dat is een gemis. Door te spelen herinneren we ons hoe het is hoe we kunnen zijn. Een waardevolle ervaring. 

Zijn we niet doorgeschoten in het presteren? En is het nodig dat er gespeeld mag worden om te kunnen creëren? 

Onze clinics en workshops

Wil je buitenspelen met je afdeling en op een andere manier je collega leren kennen en jezelf? Wil je met de afdeling de Noordzee ervaren als een watermens? Leren over stromingen en weten waar de golven vandaag komen? Of leren en ervaren wat de betekenis is van Water via een workshop? 

Bij Vaaren ben je aan het juiste adres als het gaat om activiteiten in en rondom het water. Vaaren geeft iedereen een ervaring mee wat het is om een waterman -of vrouw te zijn. De mens heeft een diep gewortelde connectie met de zee. Vanuit een respectvolle en speelse manier laten we jullie de zee erVaaren. 

Dit is wat Vaaren kan aanbieden: 

 • Water awareness clinic
 • Bodysurf clinic 
 • Buiten Werkt (strategie en buitenspelen tegelijk)
 • Workshop ‘Van stress naar flow’

 

Alle clinic worden aangeboden in en rondom de zee, een wetsuit is nodig en een avontuurlijke mindset. Onze coaches zijn gediplomeerde ervaren lifeguards en surfinstructeurs, allemaal zijn ze gepassioneerd over de zee en het leven. 

Bij de Water Awareness en Bodysurf clinic werkt Vaaren met groepsgroottes van maximaal 20 personen om de veiligheid en persoonlijke aandacht te waarborgen.

Voor het programma van ‘Buiten Werkt’ en workshop ‘Van stress naar flow’ is de groepsgrootte in overleg. 

Een combinatie van verschillende clinics en workshop is mogelijk. 

 

Onze Workshops

Hieronder meer info over onze workshops

Water Awareness Clinic

 • De zee leren lezen
 • Vertrouwen in zee
 • Om leren gaan met stress
 • Professionele begeleiding
 • Laagdrempelig

Zijn jullie een avontuurlijk team of afdeling? Wil je met de club meer weter over de zee? Wil je leren over muien, golfenergie en getijden? Wil je een ademhalingstechniek leren die je beter leert te focussen en te ontspannen bij stress?

Vaaren biedt een interessante clinic aan om met de goede focus en ontspanning in het water te liggen. Een ruimer bewustzijn in zee geeft namelijk meer opties en meer fun. 

Tijdens de clinic leer je de achtergrond informatie over de zee van de professionele coaches van Vaaren. Je leert kijken door de bril van een surfer. Daarnaast ga je met elkaar op een veilige en laagdrempelige manier de zee ervaren. Je leert de zee observeren, de ritmes en bewegingen herkennen. 

En je leert tools om als een echt watermens te ontspannen, te focussen en wellicht een grens te verleggen in de zee. Of juist te begrenzen. 

De clinic wordt aangeboden door twee watermannen Marcello Verkerk en Ruurd Mosterd. De begeleiding is professioneel en zeer ervaren in de Noordzee. Marcello en Ruurd hebben bij elkaar ruim 40 jaar ervaring in zee, hebben honderden surflessen en watertrainingen verzorgd. 

Wees welkom, stuur een mail of kom langs voor een kennismaking.

Bodysurf Clinic

Samen met je collega’s sta je in de zee. Je ziet een golf op je af komen, je duikt onder water. Je hebt geleerd dat dit een veilige plek is. De golf breekt over je heen, je vindt de rust onderwater. 

De volgende golf komt er al aan. Dit is jouw golf. Je duwt vanaf de bodem je voeten weg en glijdt de golf in. Voor een paar tellen bestaat er het glijden, de snelheid en de gewichtloosheid.

Wil je met je team de basics van het bodysurfen onder de knie krijgen?

Je bent van harte uitgenodigd voor de bodysurf clinic gegeven door onze professioneels met jarenlange ervaring in de zee. Vaaren neemt jouw team mee de bodysurf wereld in, de oervorm van het surfen. 

Wat zijn de manieren om de golf te pakken, hoe surf je een golf met alleen je lijf en hoe bodysurf je op een veilige duurzame manier. 

 • Veilig leren spelen in zee
 • Oersurfen 
 • Vertrouwen in eigen lijf
 • Avontuurlijk en laagdrempelig

Wees welkom met je team! 

Buiten Werkt

Ben je met je team op zoek naar meer verbinding met de natuur en elkaar? 

Marketingspecialist Nienke Veenstra van ZuidWestZeven Marketing en Buitencoach van Vaaren Ruurd Mosterd hebben de handen ineengeslagen om avontuurlijk teamevents met inhoud en actie te organiseren in de buitenlucht. 

In een paar uur kom je nader tot elkaar op een speelse en no-nonsense manier. 

Activiteiten 

 • Strategie en visie in de buitenlucht op een speelse manier
 • Buitenspelen dmv bijvoorbeeld bootcamp, wateractiviteiten of outdoor skills
 • Coaching dmv natuur en delen 

Wees welkom om een gratis intake te doen in de buitenlucht. Zoek contact op met ons via info@vaaren.nl.

Workshop van stress naar flow

Wil je leren over wat stress doet met je lijf? Wil je beter kunnen focussen onder druk? Wil je ervaren wat je tegenkomt als je buiten je comfort zone gaat? Wat is jouw relatie met water? 

In een inspireerde workshop geleid door oprichter van Vaaren en waterman Ruurd Mosterd wordt je ondergedompeld in de wereld van water. Ruurd verteld aan de hand van zijn levensverhaal over zijn verbinding met het water. Van het veilige binnenwater naar de avontuurlijke zee is zijn reis. 

In het eerste gedeelte van de workshop deelt Ruurd zijn lessen die hij geleerd heeft in de zee, soms was het eb en soms was het vloed. Graag maakt hij de groep deelgenoot van zijn ervaring. Er is interactie en er kan gedeeld worden. 

Het tweede gedeelte van de workshop heeft een informatief karakter. Er wordt verteld over wat stress doet met je lijf.  Hoe kun je in flow komen met bepaalde aandacht -en ademhalingstechnieken. 

Het laatste gedeelte is het praktijkgedeelte. Onder veilige en gecontroleerde omstandigheden ervaart de groep een vorm van ‘stress’. Vanuit de ervaring en de tools die worden aangereikt, leer je hoe het stress wordt ervaren. En hoe hiermee te leren leven. 

Het leven is net een rivier met stromen mee en tegen. Beter leren we zwemmen en rustig adem te halen. En te herkennen wat nodig is op een bepaald moment. Deze workshop is ter inspiratie voor een team, club of afdeling. 

Deze workshop is o.a. erg geschikt voor middelbare scholen. Ruurd heeft op meerdere scholen deze workshop aangeboden met succes. 

Samenwerkingen in verleden: 

Riskja Travel 

Nauta Duti

Lyceum Ypenburg

Dalton College

Edith Stein College